Netwerk aanleg

Het netwerk is een belangrijke schakel tussen cliënts en de core van het netwerk zoals een server. een netwerk wordt ook vaak voor een groot aantal jaren aangelegd, het dient dus professioneel en toekomstgericht te worden aangelegd.

Of het nu gaat om een Cat5e, Cat6 of Cat7 netwerk of draadloze verbinding bij Kuipers ICT kunnen we het allemaal, we kunnen uw netwerk gecertificeerd opleveren zodat u verzekerd bent van een betrouwbaar systeem. 

Netwerk onderhoud

Onderhoud van met name de actieve netwerkcomponenten kan snelheidsvraagstukken en uitval voorkomen. Zorg er daarom voor dat uw netwerk regelmatig wordt gecontroleerd.

 
Netwerk uitbreiding

Netwerkaansluitingen te kort? Alle aansluitingen gebruikt? Dan maar een hub of switch ertussen, snel een paar extra aansluitingen erbij. Dit is vaak de realiteit maar het komt de performance van het netwerk niet ten goede. Een decentraal opgesteld netwerk kan tot grote snelheidsproblemen leiden. Losse patchkabels over de grond komen ook de veiligheid op de werkvloer niet ten goede!

Laat daarom uw netwerk op vakkundige wijze uitbreiden zodat het netwerk optimaal blijft functioneren.

 

 

 

Iedere klus is een nieuwe uitdaging, klein of groot en of het nu gaat om 1 of 1.000 aansluitingen. Niets is ons te gek!
De werkzaamheden onder databekabeling zijn onder anderen het trekken van kabels, plaatsen van goot, patchen van kabels en het testen van de netwerk kabels maar natuurlijk ook het repareren van gebroken kabels, het oplossen van storingen of het herindelen en aanpassen van een huidig systeem.

Wat is data/netwerkbekabeling ?
Gestructureerde bekabeling is een universeel bekabelingssysteem in gebouwen. Het bestaat uit een stervormig aangelegd netwerk met één of meerdere verdeelpunten op een aantal (bij voorkeur) centrale locaties in een gebouw of woning. De genoemde verdeelpunten worden onderling verbonden met een koper of glasvezelbackbone.

In de verdeelpunten worden alle in het gebouw geinstalleerde kabels afgemonteerd in 19” cabinets op glasvezel en/of RJ45 distributie patchpanelen. Hierdoor ontstaat in de verdeelpunten een overzichtelijk geheel zodat er op simpele wijze een verbinding gemaakt kan worden tussen de netwerkapparatuur of telefooncentrale en de gebruiker op de werkplek.

Op de werplekken worden wandcontactdozen aangelegd voorzien van RJ45 connectoren met een unieke codering. Deze codering correspondeert met het desbetreffende poortje op het distributiepaneel, waardoor het een simpele handeling is de gebruiker te koppelen met de netwerkapparatuur of de telefooncentrale.

Voordelen van gestructureerde bekabelingssystemen:

Een UTP netwerkkabel is tegenwoordig universeel, zelfs zo universeel dat je niet meer zonder kunt. Je heb tegenwoordig computers, laptops, tv's, maar ook mediacenters of glasvezel, ADSL, maar ook SDSL en andere soorten. Dit alles heeft een UTP-kabel nodig om te kunnen werken.

Een goede kwaliteitskabel is dan ook ZEER belangrijk. Wij leveren enkel en alleen A-Kwaliteits kabel. Of het nu gaat om 1 of om 2000 kabels: wij komen u graag helpen.

Het trekken van netwerkbekabeling is de basis van het netwerk, zodra de bekabeling niet goed is aangesloten zal er storing optreden. Een vervelende storing in uw netwerk kan voor veel problemen gaan zorgen. Laat uw netwerk aansluiten door onze monteurs: wij doen al ruim 15 jaar ons best om ieder netwerk op de juiste manier aan te sluiten 
voor een betaalbare prijs. Wij zorgen altijd voor een nette prijsopgave/offerte welke binnen uw budget zal vallen door creatief te kijken naar de mogelijkheden.

Een klein of een groot project: wij zorgen voor een juiste afhandeling, een nette prijs en de juiste mensen op de juiste klus. Dat zijn slechts een aantal voordelen die wij als Kuipers ICT te bieden hebben.

De volgende werkzaamheden voeren wij onder andere uit:

- Koppelen telefooncentrale aan het UTP netwerk;
- Opbouwen en ombouwen van hoofd- en wandverdelers;
- Afwerken van telefonie en UTP kabels;
- Verplaatsen van computers, telefoontoestellen en verbindingen;
- Leveren van verdelers;
- Patchkast inrichting;
- Afpatchen monteren;
- Numeriek maken van de inrichting;
- Doorkoppelen van draadloos aan bekabeld netwerk;
- Totale verhuizing van ICT infrastructuur, PC, server en telecom omgeving;
- Netwerk installatie / onderhoud;
- Backup en serverinstallatie;
- Uitbreiding van uw netwerkbekabeling;
- Installeren van een geheel nieuw netwerk;
- Doormeten van de huidige netwerkbekabeling;
- Aanleg van CAT5E, CAT6, CAT 7, UTP FTP STP bekabeling;
- Aanleg van kabelgoot voorzieningen;
- Afdekmateriaal in vele soorten en maten.

Wilt u meer informatie, advies of een afspraak inplannen ? Dan kunt u contact opnemen met ons via het contactformulier.